Flere arrangementer gjennomføres til helgen i tilknytning til de Markedsdagene Rognandagan 2021.

Festivalen Whisky on the Rocks går av stabelen, mens Tørst’n Bar inviterer til sitt arrangement samtidig.

Arrangørene er alle klare over at de har et særlig ansvar for å sørge for smittevern under sine arrangementer. Dette gjennomfører de på litt ulike måter.

Whisky-festivalen legger opp til at man kan delta dersom koronasertifikat viser grønt (forutsetter at man er fullvaksinert eller vaksinert med 1 dose for 3 - 15 uker siden eller at man har hatt Covid 19 for under 6 måneder siden) 

https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/arrangementer-gjester-i-hjemmet-og-avstand/arrangementer-pa-offentlig-sted

Men i lys av den økende smittetrenden i Norge og ikke minst det pågående smitteutbruddet i Fauske kommune, er det uhyre vesentlig at alle som deltar på arrangementer på Rognan i helgen er svært nøye med å etterleve de grunnleggende smittevernreglene:

 

I Saltdal kan man kontakte koronatelefonen 905 79 993 dersom man har symptomer og behøver testing. Teststasjonen har ikke åpent i helgen. Legg merke til at det er arrangøren som sjøl sørger for koronatesting av de som skal delta på festivalen Whisky on the Rocks.

 

Kjell Gunnar Skodvin

Kommuneoverlege