– Sommeren så langt har vært veldig god og vi kan også se tilbake på et godt år her med innkvartering og bespisning av de som har jobbet med den nye tollstasjonen på grensen. Nå venter vi på at de skal i gang med tunnelen gjennom Tjernfjellet, noe som gir grunn til ytterligere optimisme, sier Olsen.

dsc_7123_-_saltdal_turistsenter.jpg

Foto: Sverre Breivik

Ved senteret har de 17 hytter, 105 helårs caravanplasser og 10 dropin-plasser for vogner. Kombinert med salg av drivstoff og mat utgjør det gode dager på Storjord. At Nordland nasjonalparksenter og Adde Zetterquist kunstgalleri ligger vegg i vegg med turistsenteret er også noe Olsen setter pros på.

– Vi har middagsbuffet hver dag, noe som har blitt veldig populært. Samtidig ser vi at ladestasjonen til Tesla (elbil) er godt benyttet. Der står det biler til lading nesten til enhver tid. Alle piler peker oppover, med ett unntak, nemlig salg av softis, sier Olsen og ler.

Mange snakker om det dårlige sommerværet, men for Olsen og co. betyr det penger i kassen. Olsen er opptatt av å utvikle området rundt senteret og benytter sjansen til å ønske alle en riktig god sommer og velkommen innom på Storjord.

– Vi ser at vi har en unik beliggenhet og vi har mange planer for å utvikle området til glede for våre besøkende, sier Olsen.