«Saltdal Gård og slekt» er et praktverk i fire bind utgitt av Saltdal kommune i årene 2000 til 2006. Her omtales alle familier som har bodd i Saltdal fra 1600-tallet til 1940, og ikke minst fortelles historien om hvordan gårdene i Saltdal har oppstått og hvem som drev dem. Bøkene er rikt illustrert av lokale kunstnere, og inneholder en stor mengde fotografi.

Bøkene har nå vært i salg i mange år, men opplaget som bøkene ble trykket i var stort slik at i dag, 22 år etter at første bok ble lansert, har vi et svært stort lager av alle fire bindene.

På grunn av ombygging og ikke minst at bøkene kommer dårlig til nytte og glede om de står på hyller på kulturkontorets lager, har vi bestemt oss for å gi bort bøkene til dem som vil ha. Kanskje mangler du et bind eller to, eller du nettopp har fått interesse for lokalhistorie, - da har du sjansen nå til å skaffe deg disse flotte bøkene.

Fra 24.februar vil det bli lagt ut stabler med bøker i inngangen til kulturkontoret/ biblioteket i Jernbanegt.3 slik at de som ønsker kan hente. Tilbudet gjelder så lenge det er bøker på lageret, men avsluttes 31.mars.

Det er nesten 10 kg god lokalhistorie fordelt på 4 bind så ta med noe å bære bøkene i!