Skatteberegning

Eiendomsskatten er den eneste skatten som kommunen selv har full styringsrett over, og hvor skatteinntektene i sin helhet tilfaller kommunen. Eiendomsskatten kreves inn sammen med kommunale avgiftene og brukes til å finansiere kommunale tjenester. Eiendommens verdi danner grunnlaget for skatteberegningen. Taksten som settes skal gjenspeile en antatt omsetningsverdi på eiendommen. Eiendomsskattetakst er ikke det samme som ligningstakst, og skattemyndighetene benytter ikke taksten for fastsetting av inntekts- og formuesskatt. Hvert år i budsjettmøte vedtar kommunestyret skattesatsen for kommende skatteår.

Takstene

Eiendomsskattetaksten bygger på faktaopplysninger og skjønnsmessige vurderinger. Kommunestyret har utnevnt en sakkyndig nemnd som fastsetter eiendomsskattetaksten. Faktaopplysninger om eiendommene hentes fra Matrikkelen. Skjønnsmessige vurderinger tar opp både generelle forhold om eiendomsverdien og spesielle forhold som påvirker verdien.

Besiktigelse

Besiktigelse vil i hovedsak foregå fra midten av mai og fram til november måned. Besiktigelsen foretas av representanter for kommunen, som vil bære gule vester og ha identitetskort.

Besiktigelse vil kun foretas utvendig. Vi vurderer forhold på eiendommen som kan ha innvirkning på taksten. Eventuell innmåling av bygningsareal som ikke er registret i matrikkelen vil også foretas utvendig. Vi er ikke avhengig av at du er til stede under besiktigelsen. Eier vil motta varsling per SMS før befaring.

Spørsmål?

Dersom du har spørsmål til prosessen, kan du kontakte oss på telefon: 75682000 eller e-post postmottak@saltdal.kommune.no