Det var under et arrangement for å feire samenes 100års-jubileum på Galleri Adde Zetterquist at kunstneren mottok utnevnelsen.

- Det du Kajsa, og Per har skapt gjennom et langt liv har er ganske enestående, en fantastisk reise og historie gjennom deres kunst.
Vi er svært stolte over at vi i dag kan sitte i fantastiske galleri Adde Zetterquist sa ordfører i Saltdal Rune Berg (Sp), da han overrakte medaljen til Kajsa Zetterquist.

small  039

Foto: Saltdal kommune


- Et stort virke

Fylkesordfører Sonja Alice Steen var tydelig rørt da hun holdt sin hilsningstale til den markanten kunstneren.
 

- Takk, Kajsa for ditt store engasjement og for at du ikke gir deg før resultatet blir slik du mener var og er best! Uten deg og ditt store virke ville landsdelens kunstliv ikke vært den samme sa fylkesordfører Sonja Alice Steen (Ap).
 

Også Ingelin Noresjø er svært begeistret for kunstnerens liv og virke.
 

- Når vi snakker om deg, Kajsa så snakker vi om en virkelig nestor i nordnorsk kunstliv – i ordets kraftigste betydning! Siden du kom til Nordland har du hele tiden frem til i dag kombinert eget kunstnerskap med stort samfunnsengasjement. Du har stått for mange samfunnsbrytende prosjekter i kunstens tjeneste, sa fylkesråd Ingelin Noresjø (KrF).
 

Kongens fortjenstmedalje deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.