Fredag og lørdag møtes ungdommer fra Sørfold, Saltdal og Fauske kulturskoler til øving og sosialt samvær på Straumen.

3xU er et samarbeidsprosjekt som de tre kulturskolerektorene har tatt initiativet til. Ragnhild Hansen fra Sørfold,  Ole Bøhlerengen fra Saltdal og Sigrun Fostad fra Fauske ønsker å legge til rette for at ungdom som driver med kunstneriske uttrykk får mulighet til å møtes, gjøre ting sammen og bli bedre kjent, på tvers av kommunegrensene.

 

Kick-off for prosjektet var 21.august da alle ansatte i de tre kulturskolene møttes til felles planleggingsdag. Lærerne var fulle av ideer om hvordan dette kunne gjøres. De har arrangert melodier, tilrettelagt tekst og oppfordret elever til å delta. De fleste lærerne skal være med på gjennomføringa. Slik bidrar prosjektet til at det også  blir en arena for lærersamarbeid.

 

Det er hele 28 elever som skal være med. Ei hel dansegruppe fra Saltdal deltar og ei gruppe som spiller 6-hendig piano. I tillegg til sangere og musikere fra Sørfold, stiller også elevene som går på Sørfold lyd- og sceneproduksjon opp. De får øvd seg på en hyggelig og oversiktlig produksjon og løfter hele prosjektet for alle deltakere. Fra Fauske kommer det sangere, musikere og en teaterelev. Teatereleven får oppgaven med å binde sammen alle innslagene under forestillingen lørdag ettermiddag.

Fredagen starter med felles oppvarming og presentasjon av prosjektet og deltakerne. Og selvfølgelig øving.  Lørdag fortsetter øvingene, i lett blanding med pauser, sosialt og felles måltid. Klokka fem inviterer prosjektet til forestillingen «Høstdrømmer» i Rådhussalen på Straumen. Der viser ungdommene fram det de har øvd på. Det er gratis inngang til forestillingen og den er åpen for alle interesserte.

 

«Vi håper 3Xu-prosjektet blir en god arena for ungdommene. Så god at ungdommene får lyst til å møtes igjen!  Dette er noe vi gleder oss masse til!»

 

 

Vedlegg               Prøveplan

Hvem?                 Ungdom fra Sørfold, Saltdal og Fauske kulturskoler

Hva?                     3xU – et samarbeidsprosjekt for kulturskoleungdom

                               «Høstdrømmer», ei forestilling med kulturskoleungdom og -lærere

Hvor?                    Rådhussalen Straumen

Når?                      Fredag 18-21

                               Lørdag 10-18, forestilling (åpen for alle) kl. 17

Spørsmål?          Ta gjerne kontakt med en av oss:

                               Ragnhild              41617970

                               Ole                         90015169

                               Sigrun                   99035524