SALTDAL: På tampen av sommeren kom også finværet, noe som har gjort at driverparet har fått malt og pusset opp ute.

– Nå står Saltfjellet Hotell på Lønsdal mer og mer frem som det fine og ærverdige hotellet det er, i fordums prakt. Og der det på 50-tallet sto Saltfjell Turisthotell, står det nå Saltfjellet Hotell, sier Fjelltun og Ilstad.

Siden de tok over driften av hotellet i fjor vinter har de systematisk gjort forbedringer og oppgraderinger både inne og ute.

– Blant annet har vi fått møbler og også kjøpt noe inventar fra Radisson BLU i Bodø, som pusset opp i år. Det er vi veldig takknemlige for, for nå ser rommene enda bedre ut! Noen av de gamle Russånes-møblene som ble laget til hotellet har blitt donert til oss av Bård Ellingsen, sønn av Ellingsen-familien som drev hotellet i cirka 30 år. Vi ser frem til å få satt de i stand så de kan komme til heder og verdighet igjen, sier paret.

Det har vært en travel sommer på Lønsdal, med mange gjester både fra inn- og utland.

– Vi kan notere oss for en økning på 20 prosent sommeren sett under ett, og den største økningen hadde vi i juli med hele 28 prosent økning. Vi tror det relativt gode resultatet skyldes at vi i fjor var i oppstart og at folk kanskje var usikker på om det var åpent, sier Fjelltun.

Nå står høsten for tur og de er veldig klare for en travel sesong med kurs og samlinger.

– Det er jo så fint å møtes her hvor man samtidig kan nyte naturen og være sammen som gruppe. Sist vinter og vår leide vi inn guide fra nasjonalparksenteret som tok med grupper ut på tur, med historiefortellinger fra krigen og samiske kulturminner i området. Aktivitetsløype og rebusløp er også populære aktiviteter for grupper.

 De har også både viltaften og julebord på planen, så det er en travel avslutning på 2015 som står foran Ilstad og Fjelltun.

 – Foreløpig har vi fått tilgang til utleie av i hvert fall en av de store hyttene på Lønsdalstunet, rett ved siden av hotellet. Dette er hytter med høy standard og tre-fire soverom, kjempefint for en vennegjeng eller familie. Så kan man også benytte hotellets fasiliteter for bespisning, badstue, badestamper og grillhytter, sier de.

Sommeren har vært over all forventning når det gjelder overnatting og bespisning, og det er et optimistisk driverpar som ser på gode tall hittil i år.

 

dsc_8382_3.jpg

Foto: Sverre Breivik