Spørssmål og svar:

Når skal eiendomsskatten innbetales?

Svar: Eiendomsskatten faktureres sammen med øvrige kommunale avgifter. Du velger som om du vil ha månedlig eller kvartalsvis faktura på kommunale gebyrer.

Jeg eier ikke hytten, men grunnen er min. Skal jeg betale eiendomsskatt?

Svar: Dette er en privatrettslig avtale mellom deg og hytteeier. Den eneste måten å få eiendomsskatten over på hytteeier er ved å tinglyse en hjemmelsovergang på eiendommen, eventuelt skulle ut en festet tomt eller punktfeste.

Når behandles klager på eiendomsskatt?

Svar: Klagene behandles fortløpende etter at klagefristen er utløpt, 12. april. Klagen behandles av sakkyndig nemnd. Dersom sakkyndig nemnd ikke gir medhold i klagesaken, blir saken vurdert av overtakstnemnd.

Jeg har fått krav om å betale eiendomsskatt på ei hytte jeg ikke eier, men jeg eier grunnen?

Svar: Dette er en privatrettslig avtale mellom deg og hytteeieren. Eneste måten å få denne avgiften over på hytteeier på papiret er ved å tinglyse hjemmelsovergang på eiendommen. Du kan også skille ut en festet tomt eller punktfeste.

Tar dere hensyn til at jeg ikke har vann og strøm på hytta?

Svar: Ja, så godt vi kan, men det er ikke alltid lett å se om det er strøm og vann, da tilkobling ligger i bakken. Opplever du at taksten som er satt på din eiendom er for høy, kan det klages på grunnlag av forhold som vi ikke kjenner til. Taksten vil da bli vurdert på nytt av sakkyndig nemnd.

I Saltdal kommune har vi eiendomsskatt i hele kommunen. Eiendomsskatten tilfaller i sin helhet Saltdal kommune, og er en viktig inntektskilde for å opprettholde kommunale tjenester og tilbud.

Om det er spørsmål til eiendomsskatt, kontakt Silje S Pedersen
E-post: silje.pedersen@saltdal.kommune.no
Mobil: 48121707

 

Du får mer detaljert informasjon om hvordan eiendomsskattetaksten framkommer:HER