Siden 2015 har det vært mulig å låne sports- og friluftsutstyr gratis på Saltdal utstyrssentral i kjelleren på Aktivitetshuset i Rognan sentrum.

Tirsdag 10. mai re-åpner utstyrssentralen, og går over til å bli BUA Saltdal, en del av et nettverk av utlånssentraler Norge.

 

Når Saltdal Utstyrssentral går over til BUA Saltdal vil det være mulig å gå inn på BUA’s nettsider for å selve hele oversikten over hva slags utstyr som til enhver tid er tilgjengelig for utlån.

Selve utlånet digitaliseres i tillegg, slik at det er enklere både for de som jobber på BUA og for de som låner utstyret.

 

Video som beskriver hvordan man lager låneprofil:

https://www.youtube.com/watch?v=1wLaZMOT1ls

 

Video som viser hvordan man finner frem til utstyret man vil låne:

https://www.youtube.com/watch?v=gjiWT8aDsCQ

 

Video som beskriver hvordan man reserverer utstyr dersom dere skal ha reservasjon:

https://www.facebook.com/BUANorge/videos/2648367062149975/

Hva er BUA?

BUA står for BARN-UNGE-AKTIVITET, og er en ideell stiftelse. Vi har samlet landets utstyrssentraler under en felles paraply, for å gjøre utlån av sports- og friluftsutstyr enklere og mer tilgjengelig for flere.

Vårt mål er å bidra til inkludering, bedre folkehelse og redusert forbruk. Vi har utviklet verktøy og tjenester som skal gjøre det enklere for kommuner og frivillige organisasjoner å drive utlån av sport- og friluftsutstyr i kommunene.

Se nettside: www.bua.io for mer informasjon