Vaksinegruppa har i samråd med Røde kors besluttet at i morgen torsdag 27. august fra kl. 0900 og til siste stikk skal etablere stemmemottak inne i samme lokale som vaksineringen foregår. Vi vil prøve det ut denne gang. Vi ønsker ikke forstyrre vaksinerings prosessen som arrangeres på en utmerket måte, men det er verdt å prøve. Dersom vi får flere til å forhåndsstemme vil det bli mindre folk i stemmelokalene på valgdagen, og vi reduserer dermed risiko for smittespredning. Dersom det fungerer bra håper vi å få fortsette innomhus de kommende vaksinasjonene. Uansett så vil vi opprettholde tilbudet på en eller annen måte fram til valget.

Vi har laget gode rutiner for gjennomføringen og håper at mange vil benytte seg av tilbudet. Det vil bli utdelt en veiledning ved ankomst for hvordan man skal gå fram, og Røde kors og våre valgmedarbeidere vil gjøre stemmingen på en trykk og smittevernfaglig måte. Det vil foregå enkelt og greit. I venteperioden etter at vaksinen er satt kan du gi tegn til at du vil stemme så får man etter tur gå til stemmeavlukket, velge stemmeseddel for tilslutt bli registrert og legge stemmen i urna.

For en raskere registrering ha med valgkort, elektronisk eller i papir ,og husk legitimasjon. Du kan også stemme uten valgkort. Vi minner om at man også kan forhåndsstemme på rådhuset hverdager fra kl. 0800-1530.