Hei kjære Saltdalinger,

Dette er min først julehilsen til dere som ordfører og jeg vil starte med å takke for tilliten. Det er en ære, men også en stor utfordring som jeg møter med respekt og ydmykhet. Møtene med dere Saltdalinger har vært høydepunktet i mine første måneder som ordfører. Jeg har et ønske om at dere alle skal oppleve at terskelen for å stikke innom for en prat, eller på andre måter ta kontakt med meg, er lav. Mitt mål er at Saltdal kommune skal være en god kommune å leve i. At vi sammen skaper en kommune vi alle kan være stolt av, og som det er godt og trygt å bo i.

Siden jeg startet i oktober, har det vært noen hektiske, men utrolig lærerike måneder. Vi har åpnet Europris sin nye butikk i Rognan, deltatt i spennende arrangementer som vigslingen av biskop Svein Valle, lansering av Arctic Race, og hatt gode diskusjoner i våre kommunestyre- og formannskapsmøter. Og selvfølgelig, det var stas å foreta min første vielse. Jeg ser frem til det som 2024 måtte ha og by på. 

Ett år går fort, og plutselig er det jul igjen. Jeg håper alle har hatt en fin førjulstid og at dere begynner å bli klare for julefeiring. Det er herlig å se Saltdal pyntet til jul. I disse tider, når alt ser ut til å bli dyrere, er det viktig at vi ikke glemmer å ta vare på hverandre. Det er rørende å se det frivillige engasjementet og bidragene til «Jul for alle». Jeg håper vi alle kan strekke ut en hjelpende hånd til de som trenger det, ikke bare nå i julen, men også i det nye året. 

Jeg vil gjerne rette en spesiell takk til alle dere som skal jobbe gjennom julen. Til helsearbeidere, brann- og redningspersonell, butikkansatte, og alle andre som holder hjulene i gang mens resten av oss feirer – dere gjør en viktig innsats. 

Til dere som er nyankomne flyktninger i Saltdal: Velkommen! Å feire jul i et nytt land kan være både spennende og utfordrende. Vi håper dere føler dere velkomne og opplever varmen og fellesskapet i vår kommune. Julen er en tid for samhold, og vi ønsker at dere skal føle dere som en del av vårt fellesskap. Må denne julen bringe håp og gode minner for dere og deres familier.

 

En riktig god jul og et godt nytt år til alle sammen!

 

Beste hilsener,

Runar Jensen