Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Menn i helse-satsingen fortsetter. Nå er Saltdal og Nordland klare for å rekruttere nye deltagere.

Publisert , Oppdatert 21. oktober 2022
menn i helse[1]

Saltdal kommune stiller med fire læreplasser til helserekrutter for kull 2023.

Menn i helse er et komprimert utdanningsløp til fagbrev i helsearbeiderfaget. Dette er et samarbeid mellom kommune, NAV, fylkeskommune,KS og Helsedirektoratet.

Deltagerne får tittelen helserekrutt. Dette er arbeidssøkende menn og kvinner mellom 25-55 år som er registrert hos NAV. Helserekruttene veksler i utdanningsperioden mellom å motta ytelser fra NAV og lønn fra kommunen.

Utdanningsløpet er på ca 2,5 år, sammenlignet med den ordinære utdanningsmodellen som er to år skole og to år i lærlingtid.

Nytt fra fjordåret er også kvinner kan søke seg inn i prosjektet.

ATTRAKTIVE PÅ ARBEIDSMARKEDET
Menn i helse ble etablert i Nordland i år, og har i dag en klassse ved Bodø videregående skole med 15 helserekrutter.

Dette er 15 helserekrutter som er på full fart mot et fagbrev som helsefagarbeider, og som vil bli svært attraktive på arbeidsmarkedet. Assisterende Avdelingsdirektør Hege Kristin Hansen forteller at en av helserekruttene fra kullet 2022 kommer fra Saltdal.

Det er viktig å understreke at helserekkruttene i Menn i helse kommer i tillegg til ordinære rettighetslærlinger i kommunen.

STORT BEHOV
Norge har stort behov for utdannet helsepersonell og jobbmulighetene er svært gode. Så langt har over 800 menn tatt fagbrevet via Menn i helse. 92 prosent som har tatt fagbrev har fått en relevant jobb innen helsesektoren.

INNE PÅ STATSBUDSJETTET
Regjeringen har bestemt å videreføre Menn i helse-satsingen over hele landet, med 19,4 millioner kroner på statsbudsjettet for 2023.

Dette er med på å sikre at Nordland får en ny Menn i helse-klasse, med oppstart fra 2023, sier fylkeskoordinator Camilla Baglo Holten.