Regnskapet for Saltdal kommune er avsluttet med et netto driftsresultat på 11 676 000,- mill. kroner. Målt i forhold til kommunens driftsinntekter gir det en resultatgrad på 1,95%. Det er et godt resultat for Saltdal kommune. 

Regnskap 2022 ble avsluttet med å sette av kr 13 267 000 mill. kroner på disposisjonsfond. Dette er reservemidler kommunen selv bestemmer hvordan skal brukes. 

Økonomisjef Christer Sæterhaug-Nyrud forteller at økte inntekter utover budsjett fra skatt, rammetilskudd, pensjonsavvik, koronakompensasjon, integreringstilskudd flyktninger og noe høyere inntekt på konsesjonskraft sto for hoveddelen av disse midlene.

Selv om resultatet for Saltdal kommune er bra peker kommunedirektør Stein Ole Bauer-Rørvik på at den økonomiske situasjonen framover er usikker. Prognosene for både prisvekst, rentenivå og pensjonsutgifter peker oppover. Fortsatt fokus på økonomisk bærekraft vil være viktig.

- Erfaringen vi kan dra med oss fra 2022 er at den økonomiske situasjonen kan snu i løpet av få måneder. I fjor endret den seg i positiv retning, men muligheten for at den endrer seg like raskt i negativ retning er til stede. Imidlertid har vi nå noe fondsmidler til å håndtere en slik usikkerhet gjennom året, sier Bauer-Rørvik.

Ordfører Rune Berg er godt fornøyd med resultatet og berømmer samtidig de ansatte for innsatsen de gjør for innbyggerne. Nå er det viktig at vi fortsetter den gode jobben med å bygge opp en bærekraftig økonomi.