Planbeskrivelsen gir en innføring i hensikten med endringsforslaget til gjeldende plan Detaljregulering for Galten utskipningssted, planID 2010003. Hensikten med endringsforslaget er å tilrettelegge for både inn- og utskipning av tømmer og masser som pukk, singel, sand og dolomitt på Galten i Saltdal kommune. Slik planen foreligger i dag tillates det kun utskipning av dolomitt.

Gjeldende plan ble utarbeidet med det formål å tilrettelegge for utskipning av dolomitt fra Kvitberget dolomittuttak i Bodø kommune. Endringsforslaget vil ikke hindre realiseringen av formålet til gjeldende plan. Endringsforslaget viderefører arealbruken i gjeldende plan og følger samme planavgrensning. Det foreslås endringer i plannavn, planbestemmelser og plankart for å tilrettelegge for formålet med endringsforslaget og for å sikre nødvendige avbøtende tiltak fra ROS-analysen, samt å ivareta innspill fra offentlige organer. Endringene i fra gjeldende plan går i hovedsak ut på å tilrettelegge for inn- og utskipning av tømmer og steinmasser, tillate utendørs lagring av disse, endrete driftstider og utforme av- og påkjørsel som overkjørbar dråpeøy med regulert hensynsone for frisikt.


Det er foretatt en støyfaglig utredning og risiko- og sårbarhetsanalyse for endringsforslaget. Støyfaglig utredning er utarbeidet av Salten Consult AS med tilhørende støysonekart utarbeidet av Brekke & Strand Akustikk AS. Utredningen viser at ingen boliger vil ligge innenfor støysonen og dermed at endringsforslaget vil tilfredsstille grenseverdier satt for støynivå i retningslinje T-1442.

Frist for innspill er satt til 14. august. Rettes til Saltdal kommune, Kirkegata 23, 8250 Rogan, eller postmottak@saltdal.kommune.no

Planene kan sees på kommunekart her: 

https://kommunekart.com/klient/saltdal/publikum?urlid=6c8b1768-b841-46de-a48c-68f25a13cd44

Særutskrift Offentlig ettersyn..pdf

Vedlegg 1 Plankart.pdf

Vedlegg 2 Planbestemmelser.pdf

Vedlegg 3 ROS-analyse.pdf

Vedlegg 4 Støyfaglig utredning.pdf

Vedlegg 5 Geoteknisk rapport.pdf

Vedlegg 6 Gjeldende plan.pdf

Vedlegg 7 Innkomne innspill.pdf

Vedlegg 8 Referat fra oppstartsmøte.pdf